- Teri Biokosár -

Engedd meg, hogy bemutassam biogazdálkodásomat, ahol állattenyésztéssel, növénytermesztéssel és gyógynövények gyűjtésével, termesztésével foglalkozom!

beolvasas000.jpg

Magunkról

 

2008-ban sikerült egy régi álmomat megvalósítani, azt hogy vehessek egy tanyát, ahol megtermelhetem a családom részére a szükséges élelmiszereket. Az vezérelt elsősorban, hogy a minél jobban önellátó legyek és ezzel függetleníthessem magam a gazdasági helyzettől. Ez valószínűleg egy egészséges „parasztgondolkodás”. Ha van földem meg tudom termelni a betevőnket. De az sem mindegy, hogy mit termelek és azt milyen minőségben!

Sepp Holzer, bajor gazdálkodó "Agrár rebell" című könyve volt, ami elindított az úton, hogy 2009-ben csatlakozzam a biogazdák táborához. Ez felelt meg legjobban az én gazdálkodási elveimnek. Elsősorban a családomnak termelek, de a felesleggel 2011 tavaszától megjelenek a bajai biopiacon és egyéb vásárokban is.

 

1,5 hektár szántón és 2,5 hektár legelőn gazdálkodom jelenleg. A legelő természetvédelmi területté való nyilvánítás alatt áll, mivel igen sok védett növény található rajta. Növénytermesztéssel, állattartással és –tenyésztéssel, valamint gyógynövények gyűjtésével foglalkozom.

A Biokontroll Hungária Kht. rendszeresen ellenőrzi tevékenységemet. Ennek eredményeképpen a legelőn található gyógynövényekre már 2010 óta megkaptam a bio minősítést.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 14
Heti: 14
Havi: 472
Össz.: 61 404

Látogatottság növelés
Oldal: Magunkról
- Teri Biokosár - - © 2008 - 2018 - teribiokosar.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: menstruációt meghozó tea - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »